Minecraft Community

Minecraft Community

Minecraft heeft 2 modi waarin het kan worden gespeeld; Singleplayer en Multiplayer.
Natuurlijk zijn er veel mensen die in singleplayer erg CREATIEF hun dromen bouwen (of het tenminste proberen). Maar een groot deel van de community is in multiplayer te vinden.


Minecraft multiplayer vindt soms plaats in zogenaamde Realms, maar meestal in servers.
Realms is een nieuw en nog niet erg ontwikkeld concept, hier gaan we zometeen kort op in. Servers zijn echter al veel langer een deel van het spel, en er wordt veel op gespeeld. Enkele voorbeelden van servers zijn:
Cubecraft Hypixel Mineplex Dit zijn enkele in Nederland bekende servers. (Klik op de afbeeldingen om naar de bijbehorende site te gaan!).
Als je wil kan je hier een minecraft server hosten. Ook kan je op de officiƫle website een realm kopen. In tegenstelling tot servers zijn realms gebouwd voor kleine groepen, dus voor particulier gebruik. Servers zijn vaker als publieke werelden gebruikt. Op veel grote servers bestaat ook een rank-systeem; hoe meer je doneert aan de eigenaar, des te meer bevoegdheden je krijgt.


Minecraft servers worden meestal gebruikt om minigames op te spelen. Enkele klassiekers zijn Skywars, Hunger Games, en Buildbattle. Er bestaan natuurlijk nog ontelbaar veel meer, maar die worden niet allemaal evenveel gespeeld. Ook op youtube is, zoals eerder al gezegd, Minecraft redelijk populair. Alleen kijk ik (Wouter) er nooit naar. De meeste video's zijn ook gericht op een jongere doelgroep.


Ook heeft Minecraft een best wel grote modding community. Er zijn echt ontelbare van deze 'mods', die soms een enkel item toevoegen, maar ook soms het spel uitbreiden met nieuwe planeten! En natuurlijk zijn er ook mensen die Minecraft skins maken, die je karakter er anders uit laten zien. En texture packs, die juist de wereld om je heen van uiterlijk doen veranderen. Al dit soort dingen kan je vinden op websites als Planet Minecraft, bijvoorbeeld.