Minecraft Gameplay

Hoe speel je Minecraft nou?

Minecraft is een sandbox adventure game, met RpG elementen. Hoe je het speelt wordt natuurlijk het duidelijkst als je het zelf probeert. Met de meeste versies van Windows 10 komt een gratis demo van Minecraft die je kan spelen. En ook video's geven je een goed idee van wat je kan doen in Minecraft. Een beschrijving volstaat eigenlijk niet, maar hier komt er toch een:
Enderdragon Je uiteindelijke doel is om de Enderdragon te verslaan (zie plaatje). Om dat te doen moet je eerst van alles doen. Je begint meestal met een boom te slaan toliat die kapot gaat en hout geeft. Dan bouw je al snel een huis, en ga je graven in een mijn (want het heet niet voor niets Minecraft) en zo vind je van alles. Je moet steeds je gereedschap verbeteren, dieper graven, nieuwe materialen vinden, enzovoort, toliat je bij het beste materiaal van de game bent: DIAMANT! Dan kan je het beste spul in de game maken, en ben je klaar om Endermen te verslaan zodat je bij de Enderdragon kan komen. Maar daarvoor heb je ook drankjes nodig, die je kan krijgen uit Minecrafts 2e dimensie: de Nether. Uiteindelijk vecht je dan in de End, de 3e dimensie, tegen de Enderdragon. Dan versla je hem, ga je terug naar de normale wereld, en heb je het spel uitgespeeld.
Maar wacht, nu hebben we het nog niet gehad over het tweede deel: Minecraft heet nogmaals niet voor niets zo. Wat je ook doet, naast je gereedschap gebruiken, is het maken (craften). Er zijn enorm veel voorwerpen die je kan maken, van bijlen en pikhouwelen tot deuren en trappen tot mijnkarren en rails, er is echt van alles. Craften gebeurt op een werktafel met een vlak van 3x3 (zie plaatjes) waarop je items plaatst en zo een nieuw item maakt.
Crafting Crafting


Hier is een lijst met een paar van de vijanden die je kan tegenkomen in Minecraft:
Voor meer informatie over Minecraft kan je gaan naar bijvoorbeeld de Minecraft Wiki.