Toekomst van Minecraft

De huidige ontwikkelingen

Zoals het nu staat brengt Mojang een nieuwe grote update om het half jaar. De volgende zijn ze nu al mee bezig: de 1.13 update. Als fanatieke speler van Minecraft ben ik (Kasper) zelf hartstikke enthousiast. Vroeger kwamen de updates veel langzamer.
Voor zover wij kunnen weten lijkt het doel van Mojang om Minecraft meer aanpasbaar te maken door delen van de code toegankelijk te maken zodat spelers het makkelijk zelf aan kunnen passen. Ook lijkt het erop dat ze het makkelijker maken om die aanpassingen toe te passen in het spel. Zoals hieronder waar iemand zelf een dinosaurus heeft toegevoegd.
mod minecraft

Veel vroegere spelers zijn gestopt met spelen omdat ze het saai vonden worden. Velen vinden dat dat komt omdat het spel saai is. Zij denken dat Minecraft een langzame dood toegeschreven is.
Het is ook zeker waar dat mensen die het lang hebben gespeeld interesse beginnen te verliezen en dat is begrijpelijk. Het is echter bij lange niet zo dat Minecraft het slecht doet. Het is inderdaad niet langer het grootste spel alle tijden maar allen al op de server 'Hypixel' spelen dagelijks tien miljoen mensen. Minecraft sterft niet uit, het is alleen niet zo'n hype als vroeger. Sterker nog: nu spelen meer mensen het spel dan in 2013, toen niemand het over iets anders kon hebben dan Minecraft.

Waarom Minecraft niet uit zal sterven

Zelf denk ik niet dat Minecraft ooit uit zal sterven. De grootste reden daarvoor is denk ik dat het niet een spel is dat je 'uit kunt spelen'. Je kunt niet alle levels of de hoogste rank behalen. Het spel is helemaal wat je er zelf van maakt. De reden dat Minecraft niet uit zal sterven is dezelfde reden dat Lego nog steeds populair is.

Nu we het daar toch over hebben: er bestaat nu zelfs een Minecraft afdeling in Lego winkels!
Klik hier om het zelf te zien
lego minecraft lego minecraft lego minecraft