The making of

Waarom deze website

Wij volgen allebei het vak Informatica: een programma waarin we alles leren over computers en programmeren en nog veel meer. De laatste paar weken zijn we bezig geweest met het leren hoe je een website moet maken. Als eindopdracht voor dit onderwerp moesten we een PO maken in de vorm van een eigen website.
We konden maar geen goed onderwerp vinden voor onze website en we hebben geëxperimenteerd met meerdere ideeën zoals bijvoorbeeld Mario maar na veel debateren is het toch Minecraft geworden.

De planning

Na het onderwerp te hebben vastgesteld gingen we snel aan de slag met het verdelen van de taken. We liepen toen namelijk achter op de andere groepjes omdat Wouter bezig was geweest met de IJSO toets maken. Bij het maken van de planning was het 19 Februari. Lees de pagina van Wouter om daarover meer te weten te komen!
Dit is wat we uiteindelijk bedacht hadden, maar de deadline werd wel 2 weken verschoven:

Planning en taakverdeling

Wanneer? Wat? Wie?
Week 8 (19-25feb) Pagina over Wouter
Pagina over Kasper (dit is ook de basisstructuur en de menustructuur)
Wouter
Kasper
Week 9 (26feb-4mrt) Deelpagina #1 (geschiedenis)
Deelpagina #2 (community)
Kasper
Wouter
Week 10 (5-11mrt) *talenreis Deelpagina #3 (toekomst)
Deelpagina #4 (gameplay)
*Door de talenreis komen deze waarschijnlijk niet af, dus schuiven ze door naar week 11
Kasper
Wouter
Week 11 (12-18mrt) The making of pagina
Contactformulier
Favicon
Kasper
Wouter
Kasper
Week 12 (19-25mrt) Homepagina
Uitloop eerder werk
Nakijken en controleren
Beide
Beide
Beide
Week 13 (25mrt-1apr) Uitloop en controleren
Hosting
31 maart:alles af en inleveren!
Beide
Wouter
Beide

Evaluatie

Kasper: Ik heb erg veel geleerd bij het maken van deze website. Het dwong mij me te verdiepen in alle verschillende html-tags en css. Verder was het ook nog leuk om te doen en ik heb ook wat kunnen leren over het onderwerp. We hebben ons allebei goed aan de planning weten te houden en we hadden meer dan genoeg tijd.

Wouter: Ik vond het niet heel lastig om hieraan te werken, het was goed te doen. Ik heb er heel wat van geleerd, en het was ook niet vreselijk lastig of zo. De samenwerking ging best oké en ik ben wel tevreden met het resultaat.